Siirry sisältöön

Hautajaiskukat ja arkkulaite

 

Hautajaiskukkien valinta on omaisten päätös, ja se voi olla tärkeä osa suruprosessia. Kukat voivat tuoda lohtua ja kauneutta vaikeaan hetkeen. Perinteiset hautajaiskukat vaihtelevat alueittain ja kulttuureittain, mutta joitakin yleisiä esimerkkejä perinteisistä hautajaiskukista ovat:

Ruusut: Ruusut ovat yksi yleisimmistä hautajaiskukista. Ne symboloivat rakkautta, kiitollisuutta ja kunnioitusta edesmennyttä kohtaan. Valkoiset ruusut viittaavat usein puhtauteen ja ikuiseen rauhaan.

Liljat: Liljat ovat toinen yleinen valinta hautajaiskukiksi. Ne symboloivat viattomuutta ja puhtautta sekä sielun rauhaa.

Krysanteemit: Krysanteemit ovat perinteisiä hautajaiskukkia monissa kulttuureissa. Ne symboloivat surua ja menetystä. Krysanteemeja on erilaisia lajikkeita ja värejä, ja niitä voi valita sen mukaan, mikä parhaiten sopii vainajan persoonallisuuteen.

Perinteisesti hautajaisissa käytetään valkoisia kukkia. Yksittäinen kukka on kaunis ja symbolinen ele, joka sopii hyvin myös esimerkiksi lapsen vietäväksi.

Arkkulaite

Arkkulaite on kukka-asetelma, joka asetetaan arkun päälle siunauksen ajaksi ja lasketaan sitten arkun mukana hautaan. Tuhkauksessa arkkulaitteen voi viedä tulevalle hautapaikalle, muistotilaisuuteen tai vaikka kotiin. Arkkulaitteen ulkonäkö ja koko voivat vaihdella suuresta sidotusta kukkalaitteesta yksittäisiin kukkiin. Valintaan vaikuttavat omaisten toiveet ja vainajan persoonallisuus.

Surukukat-osiossa hautajaistoimistomme valikoima arkkukukista, jotka ovat tehty Suomessa paikallisen floristin rakkaudella ja ammattitaidolla.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että hautajaiskukkien valinta on henkilökohtainen päätös. Niitä voi valita sen perusteella, mikä parhaiten edustaa vainajan muistoa ja perheen tuntemuksia. Kukat voivat myös vaihdella kulttuurista toiseen ja yksilöllisiin mieltymyksiin.

Katso kaikki kirjoitukset