Siirry sisältöön

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka nopeasti hautajaiset on järjestettävä?

3 viikkoa. Keskimäärin hautajaisista sovitaan noin 1 viikon sisällä kuolemasta ja itse hautajaiset pidetään 3 viikon sisällä kuolemasta.

Mitä asiakirjoja minulla on oltava jotta voin järjestää hautajaiset?

Ei mitään. Palveluumme kuuluu, että me haemme hautausluvan viimeisestä kuolinpaikasta sekä lähetämme sen kaikille tarvittaville tahoille. Hautauslupa lähetetään hautausmaalle sekä tarvittaessa krematoriolle. Me hoidamme myös tilausvahvistuksen tekemisen seurakunnalle sekä krematoriolle.

Mitä hautajaiset kokonaisuudessaan maksaa?

500€ – 7500€.

Hautajaiskulut koostuvat seuraavista asioista:

1. Hautaustoimiston kulut. Pakollisia kuluja ovat aina vähintään arkku ja kuljetus. Mahdollisesti myös uurna.
2. Seurakunnan kulut. Pakolliset kulut ovat hautapaikan (hautausmaan) kulut sekä mahdollisesti krematorion tuhkausmaksu.
3. Muut. Perinteisiin hautajaisiin liittyvät kulut: Näitä ovat mm. kukat, muistotilaisuus, hautakivi, valokuvaus ja perunkirjoitus.

Kuka maksaa hautajaiset?

Kuolinpesä. Ensisijaisesti hautajaiskulut maksetaan aina vainajan varoista. Vainajan ollessa varaton hautajaiskulut maksaa joko lähiomainen tai viimeinen kotikunta. Lähiomainen voi hakea rahallista tukea hautausjärjestelyihin vainajan viimeiseltä kotikunnalta.

Kuka voi hoitaa hautajaisten järjestelyt?

Puoliso tai lapset. Ensisijaisesti rintaperillinen tai puoliso hoitaa edesmenneen järjestelyt. Mikäli edesmenneellä ei ole rintaperillisiä voi myös vanhemmat, ystävä tai edunvalvoja hoitaa hautajaisten järjestelyt.
Mikäli ei ole omaisia tai ystäviä vastaa hautausjärjestelyistä vainajan viimeinen kotikunta.

Onko arkku pakollinen?

On. Arkku on pakollinen vaikka kyseessä olisikin tuhkaus. Suomessa ruumis voidaan tuhkata tai haudata ainoastaan arkussa. Kaikki arkkumme soveltuvat tuhkaukseen sekä arkkuhautaukseen.

Onko väliä kuuluuko vainaja kirkkoon?

On. Mikäli vainaja kuuluu kirkkoon ovat seurakunnan tilat (kappelit, kirkot ja seurakuntasalit) maksuttomia hautajaisia varten. Vainajan kuuluessa kirkkoon on myös hyvin suotavaa pitää siunaustilaisuus. Jos vainaja ei kuulu kirkkoon ovat seurakunnan tilat maksullisia. Kirkkoon kuulumaton voidaan tuhkata suoraan ilman tilaisuuta.

Hautaustoimisto Toro palveluksessanne 24/7

Hautaustoimistomme hoitaa kaikki hautajaisiin tarvittavat järjestelyt koko Suomessa ilman käyntiä kivijalkahautaustoimistossa. Kysy ei-sitova, maksuton tarjous hautajaisista suunnittelulomakkeella. Olemme yhteydessä sinulle sopivana ajankohtana.

Katso kaikki kirjoitukset