Siirry sisältöön

Hautajaismusiikki voi olla monenlaista

Hautajaisiin voi valita monenlaista musiikkia, ja valinta riippuu osittain vainajan mieltymyksistä, perheen toiveista sekä seremonian luonteesta.

Musiikki tuo lohtua hautajaisiin

Monissa uskonnollisissa hautajaisiin valitaan hengellisiä lauluja, virsiä ja hymnejä. Hautajaismusiikin ei kuitenkaan tarvitse olla uskonnollista. Esimerkiksi klassinen musiikki voi olla hyvä vaihtoehto sekä uskonnollisiin että uskonnottomiin hautajaisiin. Jos vainajalla oli joitain tiettyjä suosikkikappaleita, niitä voidaan myös soittaa tai laulaa seremoniassa. Instrumentaalimusiikki voi sopia hautajaisiin hyvin, erityisesti jos monet osallistujista eivät halua laulaa.

Musiikki uskonnollisissa hautajaisissa

Jos hautajaiset ovat uskonnolliset, musiikkivalinnoista voi keskustella papin ja kanttorin kanssa. Näin varmistetaan, että valitut kappaleet sopivat seremonian teemaan ja tunnelmaan. Kanttoria voi myös pyytää säestämään laulajaa tai esiintymään itse.

Ammattiesiintyjä hautajaisiin

Hautajaisissa laulettavat virret, sekä muu musiikki lohduttavat ja tuovat toivoa surun keskelle.
Siunaustilaisuudessa, jäähyväistilaisuudessa tai muistotilaisuudessa voi esiintyä omaisten toivomusten mukaan ammattilaulaja tai soittajia.

Kaikki listoillamme olevat esiintyjät ovat koulutettuja ammattimuusikoita. Tilaisuuden musiikki voidaan räätälöidä tarpeiden mukaan.
Musiikkiesityksistä on tehty valmiiksi kaksi esimerkkikokonaisuutta.

Kokonaisuus 1 – 450€

  • Sisältyy yksi sellisti, huilisti, viulisti, pianisti tai laulaja
  • 1-2 musiikkikappaletta siunaus-, jäähyväis-, tai muistotilaisuudessa
  • Hinta sisältää ALV:n ja matkakulut toimialueella

Kokonaisuus 2 – 800€

  • Sisältyy Duo: Sello & Huilu, Sello & Piano, Laulu & Piano tai Viulu & Sello
  • 1-2 musiikkikappaletta siunaus-, jäähyväis-, tai muistotilaisuudessa
  • Hinta sisältää ALV:n ja matkakulut toimialueella

Kappaletoivomuksia voi esittää ja ne pyritään toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan. Esiintyjä on suoraan yhteydessä lähiomaiseen.
Musiikin ja esiintyjien varaus on suositeltavaa tehdä viimeistään kaksi viikkoa ennen tilaisuutta. Kokonaisuuksia voidaan muokata tarpeen mukaan. Muokkaus voi vaikuttaa kokonaishintaan.

Katso kaikki kirjoitukset